Pa, oni su neverovatni: Čudesni Leverkuzen u 101. minutu stigao do pobede na otvaranju Bundeslige!
Slavlje fudbalera Bajer Leverkuzena, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

ludilo

Pa, oni su neverovatni: Čudesni Leverkuzen u 101. minutu stigao do pobede na otvaranju Bundeslige!

Gde su stali prošle, tu su nastavili u novoj sezoni

Objavljeno:

Fudbaleri Bajera Leverkuzena su rezultatom 3:2 pobedili Borusiju Menhengladbah na startu Bundeslige.

Sezona nemačkog fudbala je i zvanično počela u petak uveče! Aktuelni šampion Bundeslige, ekipa Leverkuzena igrala je u gostima protiv Borusije Menhengladbaha i dve ekipe su odigrale spektakularnu utakmicu koja je rešena tek u 101. minutu!

Sjajno su fudbaleri Bajera počeli ovaj meč i već od 12. minuta došli do vođstva nako pogotka Granita Džake, a Švajcarac je strelac prvog gola u sezoni 2024/25.

U 38. minutu utakmice je ekipa iz Leverkuzena imala velikih 2:0 prednosti, kada je Virc iz peterca postigao pogodak nakon odbitka i velike gužve ispred gola Borusije. Domaćin je uspeo da smanji krajem prvog poluvremena, ali je posle VAR konsultacija poništen Klajndinstov gol. Menhengladbah je, ipak, smanjio na 2:1 i to u 59. minutu susreta, kada je Elvedi pogodio gol šampiona Nemačke. Klajndinstu je gol krajem prvog poluvremena poništen, ali je u 85. minutu priznat i tim pogotkom je Menhengladbah izjednačio na 2:2! Sudija produžio utakmicu za čak deset minuta, a u 101. minutu utakmice je VAR morao da reaguje i dosudi penal za Bajer Leverkuzem.

Florijan Virc je preuzeo odgovornost i... promašio. Ipak, dotrčao je na odbitak i zatresao mrežu Borusije, čim je direktno doneo pobedu Leverkuzenu!

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.